Iittala

31 OKTOBER, 2012
Denna ljuslyktan fick jag av mamma i lördags. Det är en Iittala Kastehelmi. Skulle gärna utöka med några fler! Den lilla vita vasen köpte jag också i lördags när vi var på IKEA. Fick den för endast en liten femma. Fast när jag tänker efter var det faktiskt mamma som betalade även den.

 

09:42 . 3 KOMMENTARER



Mys

30 OKTOBER, 2012
 
 

22:05 . 0 KOMMENTARER



tisdag - pluggdag

30 OKTOBER, 2012
Kofta - Vero moda, Halsband - Gina tricot
Kursen vi läser nu, Grundläggande marknadsföring, lider mot sitt slut. Tenta på fredag vilket innebär dagar med mycket pluggande. Disciplin nu Hanna!

10:14 . 0 KOMMENTARER



Light

29 OKTOBER, 2012
Här står just nu lampan jag vann på modevisningen. Jag hittade ingen bra plats att ha den på och ställde den här på golvet i sovrummet "så länge". Jag hade tänkt hitta ett annat ställe att ha den på, men när den nu har stått här i några dagar tycker jag att det är rätt fint! Tycker att den ger ifrån sig ett behagligt ljus nu på kvällarna och dessutom är det lite kul att den står på golvet. Den har små "fötter" på skärmen just för att den ska kunna användas på olika sätt.
 
 

20:28 . 1 KOMMENTARER



.

28 OKTOBER, 2012
Igår var jag på inflyttningsfest kombinerat med firande av födelsedag hos min vän Sara. Vi var några tjejer samlade och åt lite gott och drack vin. Kvällen fortsatte in på natten och vi avslutade med lite utgång. Jag hade på mig min nya klänning från HM där jag också hittade dessa ursnygga örhängen!

16:58 . 1 KOMMENTARER



New in.

27 OKTOBER, 2012
Jag älskar klänningar och denna köpte jag med mig hem igår. Så fin tycker jag. Älskar det blåa!

12:36 . 0 KOMMENTARER



Yesterday.

27 OKTOBER, 2012
Nu kommer alla bilder dagen efter, men de kommer i alla fall! Ledig dag igår och gick på stan i flera timmar. Hur är det ens möjligt i en stad med endast två gator med butiker? Jag fick med mig lite fint hem också. CSN hade ju trots allt nått mitt konto. Bilder på det nya kommer. 
 
Blus - CARIN WESTER, Byxor - Cubus, Skor - Vagabond, Poncho - Gina tricot.
.
Ponchon jag har på mig är mer mossgrön än vad bilden visar. Nu är det dags att göra sig iordning. Emil ska komma hem med lite frukostbullar, sen ska jag åka till Kalmar och IKEA med min familj då min lillebror snart ska lämna fågelboet och skaffa sig ett eget litet bo. 

09:25 . 0 KOMMENTARER



.

26 OKTOBER, 2012
Såhär såg jag ut i onsdags när vi gick på modevisningen. Nöjd vinnare på den senare bilden :)
Jacka CARIN WESTER, Skor Nelly

16:35 . 0 KOMMENTARER



Lampa

26 OKTOBER, 2012
I onsdags var jag och mamma på modevisning på The Home Company. Det var en jättetrevlig kväll med visning av lite vardagskläder och underkläder. Huvudtemat av kvällen var belysning. En kille från FLOS var där och pratade lite om det och i slutet lottade de en vinnare av en av deras lampor. Gissa vem som vann!! Jo, jag :) Blev så himla förvånad och glad. Jag kan inte minnas när jag vann något senast. Lampan heter Mayday. Har inte bestämt vart vi ska ha den ännu. Den kan stå på golvet, hängas i taket och även på väggen.

11:33 . 1 KOMMENTARER



Silversmycken.

26 OKTOBER, 2012
Hade en liten städdag igår efter skolan och passade på att kolla igenom och städa bland mina smycken. Hittade några silverkedjor som hängt framme ganska länge, vilket resulterade i att de hade oxiderat. Det såg inte längre ut som silver. Jag har då silverrengöring hemma som får de att de ut som nya! Kolla skillnaden.

11:05 . 0 KOMMENTARER



Todays.

22 OKTOBER, 2012

19:16 . 2 KOMMENTARER



i brevlådan

22 OKTOBER, 2012
Jag har blivit så dålig på att uppdatera! Har varit förkyld i två veckor och bara inte haft någon motivation, men jag ska försöka bättra mig. När jag kom hem från skolan idag låg det en PLAZA Interiör i brevlådan, så roligt! Jag sprarar den till ikväll så at jag kan tända lite ljus och dricka en god kopp te samtidigt som jag läser igenom tidningen. Att tända ljus kan ju vara en av de bästa sakerna med hösten. Det gör att man nästan längtar tills det blir mörkt på kvällen!

16:02 . 0 KOMMENTARER



höstpromenad

18 OKTOBER, 2012

21:23 . 1 KOMMENTARER



Onsdag.

17 OKTOBER, 2012
Stickat en massa idag. När man väl börjat är det svårt att sluta. Så en 40 cm halsduk har jag just nu. Har också varit och fikat med en ny kompis. Ja, hon är faktiskt helt ny. Vi träffades ute på tjejkvällen jag var på för ett tag sen som anordnades här i stan. Vi fick en sån härlig kontakt och bytte nummer, så idag träffades i för första gången sen dess på en fika. Väldigt trevligt! Och såhär har jag sett ut idag.
Blus - Carin Wester, Kjol i skinnimitation - Cubus.

19:41 . 0 KOMMENTARER



Stickning.

16 OKTOBER, 2012
Åh ja! Jag ska sticka mig en halsduk! Var i en garnaffär här i stan idag och inhandlade det jag behöver. Så nu har jag börjat sticka. Dock har jag fått börja om ca tre gånger redan för att det blivit fel. Men då är det bara att göra om och göra rätt! Nu ska jag för fjärde gången börja om från början då jag inte blev riktigt nöjd med mönstret. Så vi får väl se hur många varv jag hinner sticka denna gången innan jag drar ut allt och börjar om. Förhoppningsvis händer det inte igen. 
 
Min förkylning vill för övrigt inte lägga sig :( Känns bara som att det blir värre. Ont i halsen och täppt i näsan. Hoppas det är bättre imorgon. Nu ska jag göra mig iordning för sängen. Jag ska lägga mig och sticka och kolla på Svenska Hollywoodfruar. Emil kollar på fotboll i vardagsrummet och när Tyskland nu gjorde två mål på en kvart så känns det inte så kul att titta på fotbollen ändå.

21:18 . 1 KOMMENTARER



Sunday.

14 OKTOBER, 2012
I helgen har vi inte haft speciellt mycket på schemat så idag kände jag att jag behöve åka på en tur och som vanligt när man vill åka iväg en sväng bar färden även idag av till Ikea i Kalmar. Idag blev det ett nytt skåp till badrummet, äntligen. Har varit så trötta på det lilla gråa vi hade innan. Men nu är vi nöjda! Längtar dock tills vi kan köpa oss ett hus eller en egen lägenhet så man kan renovera och göra det till sitt eget! Det är ju lite tråkigt med hyreslägenheter då man helst inte vill lägga allt för mycket pengar på något man inte får något tillbaka på.
Detta lilla gråa skåpet hade vi innan.
Nu blev det såhär mysigt :)

21:10 . 1 KOMMENTARER



Brödbak.

10 OKTOBER, 2012
Bestämde mig för att baka bröd idag. Tänkte baka ett danskt rågbröd från Leilas bakbok "A piece of cake". Den boken innehåller så många goda recept! Men som vanligt så läste jag inte receptet speciellt noga, så när jag rört ihop första degen läser jag att den ska vila i 1-3 dygn. Hur trött blir man inte då?! Bestämde mig då för att ställa den degen åt sidan för att fortsätta om några dygn och leta upp ett nytt recept. Leilas goda sirapslimpa fick det bli. Konstigt nog läser jag inte detta receptet heller så noga och rör ner inredienserna i fel ordning! Men det blev gott ändå. Bakade även kardemummaskorpor. Gott!

21:17 . 0 KOMMENTARER



I skogen.

09 OKTOBER, 2012
 

20:12 . 0 KOMMENTARER



Hösttips!

09 OKTOBER, 2012
Ta med naturen in! Var ute och gick igår på Tromtö med mamma och hundarna i ett underbart höstväder. Vi gick förbi många kastanjeträd och jag kunde inte sluta plocka dessa fina kastanjer. Tycker att dem är så himla fina. Skulle vilja ha ett eget kastanjeträd. Jag minns när jag var mindre så plockade jag och mina kompisar så mycket kastanjer att vi kunde fylla en skottkärra! Den gick vi omkring med i området sen och var otroligt nöjda.
Såhär gjorde jag med mina kastanjer denna gången. La dem i en glasvas och ställde på soffbordet. Blommor, växter och saker från naturen ger en sån härlig känsla! 

13:27 . 3 KOMMENTARER



Ledig helg.

08 OKTOBER, 2012
Alla helger är i och för sig lediga när jag numera pluggar, men denna helgen spenderades i Växjö hos min vän Johanna alias Greken. Himla trevlig helg och har därför inte prioriterat någon uppdatering här på bloggen. Men ska bättra mig i veckan! Lördagkvällen var bäst på länge. Då var Sofia också och hälsade på och vi åt tacos, drack lite vin och avverkade 12 avsnitt av Sex and the city och pratade en massa strunt! Så välbehövligt!
Just nu sitter jag och pluggar lite. Ska nämligen delta på Näringslivsmässan här i Karlskrona på fredag med min grupp från klassen. Vi ska promota ett projekt vid namn SBTP där man försöker skapa ett bättre samarbete mellan yrkeshögskolor och företag i Damnark, Litauen, Sverige, Polen och Östtyskland.
Har aldrig stått på en mässa innan så det är lite pirrigt, men det ska nog gå bra! So I've got to keep on studying!

11:15 . 0 KOMMENTARER



Små förändringar.

04 OKTOBER, 2012
Vi gjorde några mindre förändringar i sovrummet i måndags. Kände att jag bara ville ha något nytt och eftersom att jag fortfarande har shoppingförbud så kunde jag ju inte gå och handla något kul. Men spegeln och tavlan som stod på golvet innen åkte upp på väggen istället och inte trodde jag att en sådan liten sak kunde göra nå mycket! Rummet kändes genast större och luftigare. Taket kändes till och med lite högre än vanligt! 
Under skrivbordet stod innan en vanlig svart tvättkorg från IKEA som jag nu bytte ut till denna korgen som jag fått av mormor för ett par år sen. Den är lite mindre än den andra, vilket gör att man inte hinner fylla på så mycket tvätt att man måste tvätta åtta maskiner varje gång mn bokat tid i tvättstugan! 
 

18:10 . 0 KOMMENTARER



Hypnotisören.

03 OKTOBER, 2012
Igår var jag med några av mina tjejkompisar och åt thaimat. Så gott och så mätt! Efter det gick vi på bio. Såg Hypnotisören. jag förstår inte var alla får sin negativ kritik ifrån? Jag tyckte att den var riktigt bra, och jag var livrädd hela tiden. Kanske för att jag läst boken och visste hur obehaglig den var, kanske också för att jag är sjukligt mörkrädd! 
Idag när jag och Emil vart i tvättstugan Släckte han lampan i tvättstugan innan jag hunnit tända lampan i korridoren. Så helt plötsligt blev det kolsvart och jag fick total panik och backade på Emil in i tvättstugan igen och slängde igen dörren så att Handtaget ramlade av. Tände lampan där inne och bröt ihop totalt! Emil hade nog inte fattat att jag var såå rädd. 
 
Men för att sammanfatta: så mysig tjejkväll (!), filmen var jättebra och läs böckerna! Hypnotisören, Paganinikontraktet och Eldvittnet. Snart kommer en fjärde. Can't wait!! 
 
Sen kan jag ju inte säga att jag gråter när Mikael Persbrandt spelar...

22:16 . 0 KOMMENTARER



Kusar!

01 OKTOBER, 2012
Åh nej! Jag har fått "kusar" på mina blommor i sovrumsfönret precis som Maria Montazami fick på sin växt hemma! What to do!? Kusar är alltså löss då för de som inte inte sett Svenska Hollywoodfruar. Satt och kollade runt på lite bloggar när jag ser en massa prickar på mina gröna fina växter. Damn it!

17:18 . 1 KOMMENTARER



På soffbordet.

01 OKTOBER, 2012
I lördags när jag och mamma var på Blomsterlandet köpte jag denna växt. Dvärgkowhai heter den. Så himla snygg tycker jag. Den står nu på soffbordet och jag blir lika nöjd varje gång min blick faller på den! Krukan köpte jag på MIO möbelaffär. Blir snyggt ihop!

11:00 . 4 KOMMENTARER