Födelsedagskalas!

30 SEPTEMBER, 2012
Imorgon fyller mitt fina kusinbarn Linnéa 7 år, så vi var bjudna på gofika hos henne idag. Tårtor och kakor så vi sprack! Mycket gott. Linnéa fick en massa paket och av oss fick hon allt man kan behöva för att bara riktigt fina cupcakes. Hon blev jätteglad och det var så roligt :) Hade jag fått hade jag tagit paketen själv ;)
Gjorde en liten receptbok till henne med grundrecept på muffins, chokladmuffins och frosting!

19:15 . 2 KOMMENTARER



Hatt-Fnatt!

29 SEPTEMBER, 2012
Köpte denna hatten i våras på Monki. Inte använt den så mycket då den lätt blåser av och Karlskrona är en ganska så blåsig stad. Men idag skulle jag till Blomsterlandet så då passade jag på! Nu är det äntligen säsong för härliga färger på strumpbyxorna också! Det gör mig glad :)
Hatt Monki, Jacka i mockaimitation HM, Klänning Monki, Strumpbyxor Åhlens, Skor Vaga Bond.

18:49 . 1 KOMMENTARER



Sushi

29 SEPTEMBER, 2012
Åt sushi igår kväll! Så gott. Sen kollade jag och min vän Johanna på den nya Johan Falk-filmen. Kan man annat än att drömma sig bort när man kollar på filmer med Joel Kinnaman! Kollade därför på Hannah med H i morse också. Bara för att få drömma mig bort lite till ;)

15:37 . 0 KOMMENTARER



Faros.

27 SEPTEMBER, 2012
Linn frågade om skorna från Nelly. Dem heter Faros och kostar 199 kr på Nelly.se. Skriver detta här då jag svarade att de heter "fårost" på kommentaren. Så fel kan det bli när man använder surfplattan som stavar som den vill. 

10:26 . 4 KOMMENTARER



Låg knut.

26 SEPTEMBER, 2012
Såhär ser mitt hår ut idag. Tycker fortfarande att håret är lite för kort (kan det inte växa fortare?!), så jag kan inte sätta upp det lika bra längre. Men idag lyckades jag få till en låg knut! 
 

20:31 . 1 KOMMENTARER



Manchester.

26 SEPTEMBER, 2012
      
      
Skor Vagabond, Manchesterkjol HM, Tröja Cubus, Väska Zara.
 

19:24 . 0 KOMMENTARER



20120925

25 SEPTEMBER, 2012
Tisdag. Skoldag. Orangea skor-dag. Testade alltså mina nya skor från Nelly idag. Liite högre än vad jag är van vid. Därför började jag med dem idag, då jag endast har tre minuters promenad till skolan.
Kofta Vero Moda, Jeans Cheap Monday, Skor Faros från Nelly.se
 

22:32 . 4 KOMMENTARER



Some friends at my place!

24 SEPTEMBER, 2012
Hade en liten fest i lördags med några fina vänner. Några av dem hade jag inte tröffat på ett bra tag då alla bor på i olika städer för tillfället., så det var himla roligt med en liten träff! Temat skulle varit lösögonfransar/hatt, men då alla inte anammat detta tänker jag någon gång göra ett nytt försök. Johanna och jag drog på oss lösögonfransar, men de åkte av ganska fort då jag nästa inte orkade ha ögonlockaen öppna. Här är några bilder från kvällen.
Mina lösögonfransar köpte jag på Make Up Store. Lite fågelinspirerade.
Johannas rosa skapelser!
Vaka drog till slut på sig min egengjorda mask!
Tog såklart på mina min nya jacka!
 

10:48 . 0 KOMMENTARER



Söndagsstek hos mor och far.

23 SEPTEMBER, 2012

17:06 . 2 KOMMENTARER



Orsaken.

21 SEPTEMBER, 2012
Detta är alltså orsaken till att tvingar mig själv till ett shoppingförbud. Tycker verkligen att Carin Westers kläder är himla snygga. Snygga linjer och lite utöver det vanliga. Så nu ska jag njuta i dessa snygga plagg!
Denna svarta är lite stel och tjock i tyget. Det gör den väldigt snygg tycker jag. 
Jackan är min nya favorit! I'm in love.

20:49 . 3 KOMMENTARER



Off to school!

20 SEPTEMBER, 2012
Tröja - Carin Wester, byxor - Filippa K, Skor - Vagabond, Väska - Cheap Monday

08:47 . 2 KOMMENTARER



För en månad i alla fall.

19 SEPTEMBER, 2012
Ja, nu får det nog vara nog! För en månad i alla fall. Jag har nämligen råkat få med mig lite för mycket nya kläder med mig hem från stan den senaste veckan och med CSN som enda inkomst just nu är kanske inte kläder det mest ultimata att lägga sina pengar på. MEN vad jag älskar hösten och allt som kommer med den! Röda löv, frisk luft och uuursnygga höstkläder. Då kan det var rätt svårt att stå emot! Some pics are coming soon.

17:35 . 0 KOMMENTARER



Ge och ta och ge lite till.

19 SEPTEMBER, 2012
Idag hoppas jag att Emil blir glad när han kommer hem. För idag ligger det ett paket till honom på skrivbordet!



14:57 . 1 KOMMENTARER



RPM.

17 SEPTEMBER, 2012
Yes, jag har svettats! Sh´bam var inställt och måndagens träning känns viktig för att inte komma av mig! Därför blev det RPM istället. Ett högintersivt spinningpass till kraftfull musik. Det är ju tur att man kan lägga passet på sin egen nivå när man sitter på spinningcykeln, men jag är mycket nöjd med min prestation. Passet var väldigt bra tyckte jag, med väldigt bra musik.
Så nu var jag igång även denna veckan. Känns som att jag är på väg över den där berömda tröskeln! Skönt :)

22:08 . 0 KOMMENTARER



New in.

17 SEPTEMBER, 2012
Helt galen i koftan jag hittade på Vero Moda i lördags. Lång, mjuk och varm kofta i en gröngul färg. Låter kanske inte som den snyggaste färgen att bära men nu till hösten med en svart bas under är den skitsnygg!

14:15 . 1 KOMMENTARER



Girls night out!

16 SEPTEMBER, 2012
Åh, så roligt jag hade igår! Det var Girls night out på Antons bar och matsal igår med Sex and the city-tema. Precis i min smak. Mycket roligare att gå ut när de är et tema på kvällen, detta temat var ju en kanonbra anledning att göra sig lite extra tjusig. Jag passade såklart på att locka håret som Carrie Bradshaw!
Kvällen började kl sju med fördrink och en liten goodiebag. Vi fick först smaka på snittar i baren som följdes av ett smakprov på menyn. Skadjursoppa med saffran till en början, Biff Rydberg efter det och sedan musslor (som jag helt missade). Till sist smakprov på efterrätter. 
Drinkar till lite bättre priser och en hårvisning från Salong Etage. En hel del priser delades också ut. Jättekul hade jag och jag längtar till nästa tillställning! 




 
Håret är lockat med en miniplattång och den svarta klänningen är från Bikbok. Så snyggt med flätad ringning!
 
 

17:13 . 0 KOMMENTARER



Lackat läder.

16 SEPTEMBER, 2012
Invigde mina nya skor idag. Köpte dem när jag och mamma var i Helsingborg och jag är så nöjd med dem! Lackat läder tycker jag är skitsnyggt och det blir en kul brytning till alla matta kläder. Vagabond it is!
 

15:20 . 3 KOMMENTARER



Messi

15 SEPTEMBER, 2012
Var hos min vän Anna och träffade hennes och Chistoffers lilla Messi! En liten fransk bulldog som är åtta veckor gammal. Sjukt söt och sååå liten.Han var ju inte den lättaste att fånga på bild dock. Jag vill ha!
 



15:45 . 1 KOMMENTARER



Efter en vecka.

14 SEPTEMBER, 2012
Nu tycker jag att min nya hårfärg är mycket bättre! Det har nu gått en vecka och färgen har dämpat sig lite. Nu är den mer som jag tänkt mig, lite cenréfärgad istället för det riktigt blonda jag hade innan. Kände att jag ville slippa slinga håret hela tiden för att slippa utväxten, nu är färgen mer som min normala hårfärg så jag hoppas att utäxten inte kommer synas lika mycket. 
Idag har jag lockat det lite med en plattång för lite variation. Annars har jag bara plattat det för en snygg frisyr.
 
 

13:33 . 1 KOMMENTARER



Blå ögon.

14 SEPTEMBER, 2012
Ny mascara har jag köpt och denna gången blev det inte den vanliga. Brukar alltid köpa Loreal's Volume Million Lashes Extra Black. Den har jag varit supernöjd med, men nu kände jag för en lite förändring. 
Så det blev Max Factor Eye Brightening som ni ser på bilden. Borsten passa mina ögonfransar jättebra och jag är ännu nöjd med mascaran. Den ska förstärka din egen ögonfärg, så jag hoppas på lite blåare ögonfärg!
Har aldrig gillat färgad mascara utan hållt mig till svart, svart, svart. Men denna skimrar bara lite blått i vissa ljus.
 

11:39 . 1 KOMMENTARER



Get to know me.

12 SEPTEMBER, 2012
Mitt namn är Hanna Lindell och som säkert är klart sedan innan. Jag är 23 år, boende i Karlskrona med min sambo Emil, från Trelleborg, i en tvåa på 67 kvm. En ljus härlig lägenhet med lite högre i tak och djupa stora fönster. Emil gjorde ett bra val att göra lumpen här och trivdes bra och stannade kvar för att jobba i flottan. Vi träffades när han bott här i några år och det visade sig att vi bodde på samma gata mitt emot varandra. Där tog det inte längre än en månad tills vi var fast i varandra och på den vägen är det så att säga (med karlskronitisk uttal)!
 
Mitt kära Karlskrona är en liten vacker stad med en otrolig skärgård, så har ni aldrig varit här så är det värt ett sommarbesök! Här har jag bott sedan mammas mage, förutom ett halvår då jag bodde i London hos en indisk aupair-familj. Vilket var en upplevelse! Provade aupair första gången året innan jag åkte till London, men då begav jag mig till Norge till en pytteliten by, Vang i Valdres. Fem timmar med buss från Olso, inte min bästa plan om jag säger så. Tre dagar blev jag där. Varför jag begav mig till Norge var för att jag inte ville åka så långt ifrån mig familj, Med restiden till Vang från Karlskrona är ungefär dubbelt så lång som restiden till London.
 
Nu är det lite mer än fyra år sedan jag tog studenten från Estetiska programmet med inriktning dans och jag har nu tagit steget till en ny utbildning. Nu läser jag en YH-utbildning här i stan på två år, Kvalificerad säljare/ Key account manager. Drömmen efter detta är att öppna en egen butik, inredning eller kläder, kanske kombinerat. 
 
Jag har just nu för två veckor sedan börjat "mitt nya liv" för ca hundrade gången! Vilket innebär att denna gången ska jag träna och fortsätta med det. Hoppas på ett annat slut än de flesta andra gånger ;) Tips för hur detta skall gå till och hur man tar sig över den berömda tröskeln mottages gärna!
 
Jag har ett ganska stort intresse för inredning och köper hellre hem någon snygg ljuslykta eller kudde än kläder, vilket gör Emil galen, speciellt när det gäller kuddar. Men om han köper någon elektroniksak tycker jag att jag borde få köpa en lite snygga och mysiga kuddar att ha i soffan!
 
Min kanske största önskan är just nu att få flytta till ett hus med trädgård! Gärna i närheten av en gård med hästar, får, katter m.fl. Skulle ju så gärna vilja börja rida igen (!) och så vill jag att mina future kids ska få växa upp nära djur.
 
Jag har en sjuk beslutsångest, kanske från min mamma, så varje gång jag ställs inför något jag inte kan bestämma själv ringer jag Emil eller mamma. För ett tag sen var det vilket färg jag skulle ha på almanackan jag skulle köpa, grå eller rosa? Då fick jag ringa Emil efter att ha stått på Bokia i tjugo minuter med dessa i handen. Det blev en grå, vilket jag ångrade när jag väl bröjat använda den.
 
Mina närmsta vänner bor lite överallt i landet och för att hålla kontakt har vi vår grupp på Facebook "Ineffektivitet är det bästa vi vet". Där håller vi oss uppdaterade med nya snygga saker vi inhandlat och alla pinsamma saker som sker, vart vi flyttar och reser.
 
 
Det var lite av allt och jag hoppas att ni fått en starkare uppfattning om vem jag är :) En glad och lättsam person med beslutsångest och dåligt tålamod. Många saker att jobba på och ännu fler saker att ta vara på!
 
 

Too school for cool. Mitt första besök i huvudstaden. Till mitt försvar 
var jag inte så gammal och inte så modemedveten på 90-talet.

20:49 . 0 KOMMENTARER



I just can't get enough!

12 SEPTEMBER, 2012
We walk together, we're walking down the street
And I just can't get enough, I just can't get enough
Every time I think of you I know we have to meet
And I just can't get enough, I just can't get enough


Väska från Zara.

17:34 . 0 KOMMENTARER



Better workout.

12 SEPTEMBER, 2012
Varför inte glittra lite på träningen? Det ska i alla fall jag göra ikväll med mina nya träningsbyxor!

Träningsbyxa från Gina Tricot.

14:36 . 1 KOMMENTARER



Sista.

10 SEPTEMBER, 2012
Sista sommarbilderna kanske? Kanske kommer lite bilder från vår Italienresa från i somras. Men detta blir nog de sista instagrambilderna på hur jag såg ut i sommar.

17:29 . 2 KOMMENTARER



Höstnytt.

10 SEPTEMBER, 2012
Var och klippte mig förra veckan samt ändrade färg på håret. Kändes så skönt att bli av med mitt sommarblonda hår. Varje gång mitt hår växer efter att jag klippt det så tänkte jag att jag ska låta det växa, men sen slutar det växa när det kommer till en viss längd känns det som.
Så jag orkade inte vänta mer, slitet var det också. 
Tycker dessutom att det är svårare att göra fina håruppsättningar när håret är för långt. 
Så jag klippte av det. Kanske att det blev lite för kort, för nu kan jag nämligen inte göra mina favorituppsättning som ni sett tidigare. Den syns i och för sig inte så bra där, men jag brukade alltid rulla upp håret där bak. 
Men håret växer ju ut igen, så jag gråter inte för det :)
Blev också lite mörkare, vilket är skönt när hösten tar fart tycker jag! 

13:56 . 4 KOMMENTARER



Grönt är skönt..

10 SEPTEMBER, 2012
och grönt är gott! Gjorde en sån god sallad här om dagen med endast gröna ingredienser. Gurka, machesallad, avokado och sojabönor. Toppade med lite dressing! 
Sojabönor finns att köpa frysta utan skalet, alltså bara bönorna. Sen är det bara att lägga dem i lite vatten så att dem tinar innan dem hamnar i salladen.

09:29 . 1 KOMMENTARER



I fönstret.

09 SEPTEMBER, 2012
Orkidén jag hade i fönsret gick sönder när persiennern åkte ner. Så den var inte så snygg längre. Blommorna är ju så fina och jag tyckte det var synd att slänga den helt och hållet så dem fick ta plats i vasen jag köpte på loppis nyligen. Orkidén pryder då fortfarande vårt fönster men ett lite finare sätt till och med tycker jag!

20:40 . 0 KOMMENTARER



Lördagsgott!

09 SEPTEMBER, 2012
Lördagsmaten igår var så god. Köpte räkor och gjorde bakad potatis. Vad det är gott med handskalade räkor, varför äter vi detta så sällan? Gjorde en enkel vitlökssås till detta innehållande turkisk yoghurt, majonäs, citron och vitlök såklart. Vinet Umbala är helt klart att rekommendera!
Ja, vi hade en mysig kväll kan jag ju säga :)

18:12 . 2 KOMMENTARER



Torghandel.

09 SEPTEMBER, 2012
Vad det är mysigt med torghandel!Tyvärr är den inte så stor här i stan men fina snittblommor kan man alltid hitta. Önskar vi kunde ha en torghandel med en massa god frukt, fräscha grönsaker och såklart ännu mer blommor! Igår köpte jag hem dem här! Så otroligt fina i färgen! Vet inte vad dem heter dock. Någon annan som vet?
                         



  
 

17:24 . 0 KOMMENTARER



På sängen.

06 SEPTEMBER, 2012
Ja, där har det tillkommit en till kudde. Kände att jag ville få in lite mysig färg nu när hösten bärjar komma. Och det gör den verkligen! Jag frös om tårna igår när jag gick i mina Mohedatofflor. Skönt tycker jag, för nu är jag riktigt sugen på att klä på mig lite mysiga fina höstkläder och tända fina ljus här hemma!
Kudden kommer från The Home Company som nyss har flyttat till nya lokaler här i stan. Vilket blev kanonbra!


14:00 . 0 KOMMENTARER



Ljusslinga.

06 SEPTEMBER, 2012
Ska visa två av mina inköp från mammas och min minitripp.
Köpte denna ljusslingan på Granit när vi var på Väla. Och det blev precis som jag ville att det skulle bli. Så jag är supernöjd! Vi har funderat på gardiner i detta rummet. Men eftersom fönstret är rätt så djupt vill jag inte att detta ska gömmas. Därför har vi istället en rullgardin.Nu kom ljusslingan på plats. Satte för övrigt upp den helt själv!
 
Måste dock ordna så att inte glödlamporna ligger på tapeten och blir för varm, kan sluta olyckligt! Kanske också ska byta till energilampor, men det är ju inte alls lika snyggt!
 
Den handblåsta glasflaskan inhandlades i Helsingör i en fin liten butik som hade en massa fina inredningsgrejer.
Jag har ett bra tag letat efter en sån här på loppis, fast blå. Men tyckte denna passade ganska bra där i fönstret.

09:06 . 2 KOMMENTARER



Bakat bröd.

05 SEPTEMBER, 2012
Var hos mina fina vän Sofia och fick höra om ett kolhydratfritt bröd. Lät ju skitbra!
Så jag tog receptet och har idag rört ihop detta bröd. Vääldigt lättbakat.
Så här kommer receptet!
 
Ingredienser:
4 dl       krossat eller helt linfrön (200 g)
2 msk   fiberhusk 
2 tsk     bakpulver
1 ½ tsk salt
4 dl       hackade valnötter
 
250 g    kesella (hög fetthalt)
6 st      ägg
1-2 dl    filmjölk, mjölk, vatten eller creme fraiche.
 
Gör såhär:
Blanda ihop de torra inredienserna i en bunke. Rör ihop övriga ingredienser till en jämn smet.
Blanda sedan ihop allting och häll det i en brödform för ca 2 L. Lägg ett bakplåtspapper i brödformen så att brödet inte fastnar.
 
Grädda i ugnen i ca 80-100 min på 175 grader.
 
Jag hade i mitt i ca 80 min, men hade nog kunnat ha det inne lite till.
Detta var kanske inte det godaste brödet jag har ätit och det blev även lite svampigt i konistensen. Men har man inne det i ugnen lite längre än vad jag hade så blir det säkert bättre.
Men det gick helt klart att äta och mätt blev jag :)

15:24 . 1 KOMMENTARER



Börjat skolan.

05 SEPTEMBER, 2012
Nu var det några dagar sen jag skrev, jag vet. Men jag var ju i Helsingborg och även Helsingör torsdag till lördag men mamma. Var så mysigt att bara hitta på något annat och komma iväg några dagar. Vi gick runt lite i Helsingborg på torsdagen och åkte över till Helsingör på fredagen. Där blev både jag och mamma lite besvikna faktiskt. Kändes som att det inte alls fanns lika mycket mysiga små butiker längre. Staden är ju jättefin och jättemysig, men det blev då inte mycket handlat.
Kvällen blev lite impulsiv och vi bestämde oss för att boka biljett till Wallmans salonger i sista sekund vilket var väldigt trevligt. Där fick vi fyra-rätters-meny där förrätten, mellanrätten och efterrätten var helt i min smak! Varmrätten var dock lite tradig. Potatismos och gröna ärtor och smaklös kyckling. men med Wallmans chokladtriologi som efterrätt var jag rätt nöjd ändå! 
Lördagen körde vi till Väla och IKEA, och där kunde man ju inte vara annat än nöjd!
Så efter några roliga dagar ihop kom vi hem glada och belåtna!
 
Självklart kom jag hem med några påsar med nya fina saker att visa upp, och det kommer!
 
 
Nu har jag ju då också börjat skolan, i måndags för att vara exakt. Gud vad läskigt det är!
Tog studenten 2008 och sedan dess har jag ju inte pluggat något sen dess, utan bara jobbat, så att komma in i detta känns lite trögt just nu.
Och hur nervös var man inte första dagen?! Detta är en ganska liten yrkeshögskola som ligger här i stan, vilket innbär att skolan inte börjar med en veckas nollning utan istället har vi börjar lite lugnt med att presentera varandra inför klassen och sådär. Så jag kände mig lite som när man börjar första klass. Vem ska jag vara med? Kommer jag känna någon? Massa tankar som flög runt. Så Emil fick ha lite pepptalk med mig innan.
Men det gick bra och jag har precis suttit med min första läxa på fyra år. Tar väl ett tag innan man kommer in i pluggandet. För det gör man väl?
Det jag har börjar läsa är Kvalificerad säljare/ Key account manager, det är då en yrkeshögskoleutbildning som tillhör Hermods. 
 
Nu fortsätter jag med läxa två!
 
 

13:41 . 1 KOMMENTARER